NO SV EN

Styrelse och företagsledning

Här kan du bekanta dig med Goodtechs styrelse och koncernledning

Styrelsen i Goodtech ASA

 • Mimi Berdal

  Mimi Berdal

  Styrelseordförande och ordförande i ersättningsutskottet

  Berdal har en examen i juridik från Universitetet i Oslo. Sedan 2005 är hon egen företagare med inriktning på investeringar i nystartade och etablerade företag, strategisk rådgivning och förhandlingar samt undervisningsuppdrag.

  Berdal har tidigare arbetat som jurist och delägare i Arntzen de Besche och har även arbetat inom Nordiska institutet för sjörätt och i TOTAL Norge. Berdal har bred styrelseerfarenhet och är styrelseledamot i ett antal norska börsbolag. Hon är även chef för valberedningen i Borregaard ASA.

 • Åge Westbø

  Åge Westbø

  Styrelseledamot och ledamot i revisionsutskottet

  Westbø har en examen i nationalekonomi från BI/NHH och har över 35 års erfarenhet från finansbranschen i Europa. Westbø var medgrundare och tidigare vice verkställande direktör för SKAGEN AS.

  Han är för närvarande arbetande styrelseordförande i Westknight AS och Westhawk AS och utövar aktivt ägande och rådgivning i såväl investerade bolag som genom styrelseuppdrag i flera bolag inom olika branscher.

 • Karl-Erik Staubo

  Karl-Erik Staubo

  Styrelseledamot och ordförande för revisionsutskottet

  Staubo är civilekonom med en Master of International Management från USA. Han är verkställande direktör för Holmen Industri AS, samtidigt som han är ordförande och styrelseledamot i flera företag i Norge och Norden. Staubo har erfarenhet från ledande befattningar inom fondförmedling, fondförvaltning och investmentbolag.

 • Vibeke Strømme

  Vibeke Strømme

  Styrelseledamot och ledamot i revisionsutskottet

  Strømme är civilingenjör från NTNU och har en MBA från IMD, Lausanne, Schweiz. Hon är nu en oberoende konsult och har tidigare arbetat som VD för Kiwa Norge.

  Strømme har bred chefserfarenhet främst inom energi och infrastruktur i norska och internationella företag. Hon har haft ett flertal styrelseuppdrag inom olika branscher.

 • Frode Haugli

  Frode Haugli

  Styrelseledamot och ledamot i ersättningsutskottet

  Haugli är företagsekonom från Handelsakademin, med ytterligare utbildning från Henley, The Management College.

  Han har bred chefserfarenhet och har haft ett flertal ledande befattningar i norska och internationella IT-företag, bl.a. som VD för Software Innovation ASA, samt General Manager för HP Norge och HP Northern Europe. Haugli är idag fristående konsult och har sedan 2010 främst arbetat med styrelsearbete.

 • Thomas Bordvik

  Thomas Bordvik

  Styrelseledamot och arbetstagarrepresentant

  Bordvik är utbildad ingenjör (Bachelor i teknik, cybernetik) från Oslo University College, och arbetar som Tech-lead Security på Goodtech i Oslo.

  Bordvik är en av de anställdas representanter i styrelsen.

 • Malte Svensson

  Malte Svensson

  Styrelseledamot och arbetstagarrepresentant

  Svensson är utbildad ingenjör inom maskinteknik, och arbetar som mekanikchef på Goodtech Solutions AB i Karlstad.

  Svensson är en av de anställdas representanter i styrelsen.

Företagsledningen

 • Margrethe Hauge

  Margrethe Hauge

  Konsernchef (CEO)

  Hauge är siviløkonom från Universitetet i Mannheim, Tyskland och tilltrådte som koncernchef i 2021. Hon har varit VD för TekniskBureau AS och regiondirektör för Norden på MRC Global Inc. Hauge har även bred industriell ledningserfarenhet från vattenbruk, lantbruk, maritim industri samt oljeservice och har haft ledande befattningar i TTS Group ASA och Kverneland Group ASA.

  Hauge är styrelseledamot i Borregaard ASA och Mesta AS, och hon är vice ordförande i styrelsen och ordförande i revisionsutskottet i Salmar ASA.

 • Øyvind Osjord

  Øyvind Osjord

  CFO

  Osjord har en civilekonomexamen från University of Edinburgh och kommer från tjänsten som Chief Strategy Officer (CSO) i avfalls- och återvinningskoncernen SAR AS, där han hjälpte till att leda företagets omstrukturering och restrukturering.

  Han har en bakgrund inom private equity och som en del av investeringsteamet i HitecVision, och var då CFO för industri investeringsbolaget Roxel Group med verksamhet inom transport, el och automation, vattenbruk och pumpteknik.

 • Magne Reierson

  Magne Reierson

  COO

  Reierson är utbildad civilingenjör i kybernetikk från civilijörsutbildning i Telemark och har utbildning inom matematik från Universitetet i Oslo. Han har lång erfarenhet av operation, försäljning och marknadsföring inom automation och robotisering, bland annat från Umoe, och senare Cronus Engineering AS som i dag är en del av Goodtech ASA.

  I Goodtech har Magne innehatt roller som leder för försäljning och marknad, direktör för Norge, och nuvarande tjänst som COO.

 • Erling Gresvoll Olsen

  Erling Gresvoll Olsen

  CSO

  Olsen har en bakgrund inom elkraft och en vidareutbildning från BI och Høgskulen på Vestlandet (bachelor-nivå). Olsen tar för närvarande  en Executive Master of Business Administration på Universitet I Stavanger.

  Han tillträde  i april 2022 som Direktör eftermarknad/Chief Service Officer och kom från tjänsten som Vice President Onshore&Industry i Moreld Life-cycle (TekniskBureau AS och Karsten Moholt AS).

  Olsen har lång och varierad bakgrund från större projekt-/ serviceorganisationer på tvärs av olika geografiska lokationer där affärsutveckling och drift har varit centrala arbetsuppgifter.

 • Stefano Bardellotto

  Stefano Bardellotto

  Direktör Affärsutveckling

  Bardellotto (f. 1983) är utbildad ingenjör och har en ingenjörsexamen i cybernetik från Högskolan Oslo och Akershus. Dessutom har han en MBA i finansiell förvaltning och ledning från Norges Handelshögskole (NHH).

  Han har tidigare varit Partner i Oslo Finans och har både där och i tidigare befattningar i Infima AS arbetat med förvärv och transaktioner, senast inom automation och industriell digitalisering.

  Bardellotto började sin karriär som instrumentingenjör på Aker Solutions och har arbetat som projektledare och kalkylator både på Endress+Hauser och i Kværner.